gratis blog

Find et blogsted som passer til dig

Det er ikke ligegyldigt hvor du vælger at få en blog, for der er stor forskel på de forskellige blogsteder og de mennesker som blogger der. Derfor er det vigtigt at du vælger et sted som passer til dig og dine behov.

Hvem henvender blogstedet sig til?

Inden bu bestemmer dig for at oprette en blog et bestemt sted så er det værd at bruge lidt tid på at se hvem blogstedet typisk henvender sig til. Er der tale om en emnespecifik side hvor folk udelukkende blogger om kæledyr, fødsel, politiske emner, IT eller andet? Eller er der tale om et mere generelt blogsted hvor der er fokus dig selv, din hverdag og de tanker du gerne vil ud med?

Hvordan er stemningen når der skrives kommentarer til indlæggene? Nogle steder kan stemningen godt være lidt hård og kritisk med personlige angreb, så hvis man ikke er så meget til det bør man kigge efter et sted hvor der er fokus på at holde en behagelig og positiv stemning.

Kig også på hvilke regler der er for at blogge. Må man bruge bloggen til reklame? Er erotisk indhold tilladt? Sættes der krav til omgangstone? Samt lignende…

Hvad tilbyder den blog du har fundet?

Der er stor forskel på hvad de forskellige blogsteder tilbyder sine brugere, her er en liste over ting som kunne være værd at undersøge:

» Er det gratis at få en blog? Nogle blogsteder fortæller at det er gratis at oprette en blog, men det kan godt vise sig at man skal betale lidt for at få adgang til alle funktioner. Så undersøg om alt er 100% gratis eller om der findes såkaldte VIP eller plus profiler som koster penge.

» Er der tilhørende fotoalbums? Blogs er ikke kun tekst, mange vælger også at dele sine billeder, og så er det praktisk hvis der er et integreret fotoalbum.

» Hvor meget kontrol har du over dine blogindlæg? Nogle steder fanger bordet når man har skrevet noget, så er det ikke længere muligt at slette eller redigere indlægget. Kan du vælge om et indlæg skal udgives med det samme eller på en bestemt dato? Er der mulighed for at oprette private blogindlæg som kun kan ses af dem som du giver adgang, eller er alt offentligt tilgængeligt? For det meste vil man jo gerne have læst sine indlæg af andre, men der kan jo være enkelte ting man gerne vil skrive om uden det er ment for hele verden!

» Hvor meget kontrol har du over kommentarer? De fleste blogsteder giver mulighed for at der kan skrives kommentarer til dine indlæg, men har du også mulighed for at slette uønskede kommentarer eller helt frabede dig kommentarer fra folk du ikke kender?

» Vil din blog blive læst? Hvis du gerne vil have at nogen læser og evt. kommentere dine blogindlæg kan det være en god ide at undersøge om der er nem adgang til de nyeste blogindlæg fra blogstedet eller om din blog ligger gemt væk så du kun modtager besøgende som kender din blog eller finder dig via søgemaskinerne. Og er der mulighed for at interesserede kan abonnere på dine indlæg?

» Formatering af tekst, smilies og YouTube. Er der mulighed for at man kan formatere teksten med andre skrifttyper, fed tekst og farver? Kan man nemt indsætte videoer fra f.eks. YouTube som man vil dele med andre? Og er der understøttelse af smilies? Smilies er nogle små ikoner som er nyttige til at vise hvordan ens humør er når man skriver, er man glad, er man ked, skriver man noget med brug af sarkasme osv.

» Hvad gøres der for at holde spam ude? Det kan hurtigt blive irriterende, hvis mange af de andres blogindlæg i virkeligheden er skjult reklamer fyldt med ubrugelige links. Og det er heller ikke sjovt hvis man får masser af kommentarer med links til suspekte websider. Så undersøg om blogstedet gør noget for at holde spammere ude.

» Skal der være tilknyttet et fællesskab med forum, profiler og andet, eller er det lige meget hvad man kan udover at blogge?  

 

Annonce:


(C) Copyright gratis-blog.dk
Opret profil Gratis blog hos deldig.dk del dig