gratis blog

Dagbog

Online dagbogMange bruger en blog som en digital dagbog, og blogs egner sig da også rigtig godt som alternativ eller supplement til en klassisk dagbog.

Her er nogle tips til hvordan du bedst bruger din blog som dagbog:

Vælg et blogsted som henvender sig til personlige blogs som f.eks. deldig.dk, her er der også mulighed for at du kan markere blogindlæg som private hvis du ikke lige ønsker at dele et bestemt indlæg med resten af verden.

Når du opretter din blogprofil, så gør op med dig selv hvor anonym du vil være. Hvis du er anonym er det nemmere at skrive åbent i bloggen, på samme måde som man ville gøre med en gammeldags dagbog.

Der er mange fordele ved at bruge en blog som dagbog, og en af de helt store er at andre kan læse med og kommentere dine indlæg. På den måde får man meget mere ud af sin dagbog end hvis den bare lå gemt væk i en skuffe. Men netop det at indlæg er offentligt tilgængeligt, betyder at man skal tænke over hvad man skriver, undgå fulde navne, adresser og andet som kan identificere dig eller de personer bloggen handler om. Vælg også et anonymt profilnavn, du ikke har brugt på andre websider.

Hvis du vil skrive om meget personlige ting i din dagbog, bør du helt sikkert gøre den anonym og undlade at bruge identificerbare ting som fotos, personnavne eller specielle kælenavne. Man kan også bruge bloggen som en mellemting mellem en dagbog og en hjemmeside, hvor man hovedsageligt skriver for at opdatere venner og familie om hvad der sker i ens liv, her kan man sagtens være mere åben og dele fotos og andet. Nogle blogsteder tillader også at blogindlæg kun er synlige for dem man ønsker at give adgang, og på den måde kan man undgå at dele meget private ting med resten af verden – men det begrænser selvfølgelig også udbyttet af feedback fra omverdenen.

Skriv evt. din dagbog i et tekstbehandlingsprogram inden du udgiver det på din blog, på den måde kan du gemme en sikkerhedskopi at det du skriver i tilfælde af at dit blogsted pludselig skulle lukke.

Vær sikker på at din blog giver dig mulighed for at redigere eller slette indlæg efter de er udgivet, det er ikke alle steder som giver denne mulighed. Og selv om man tænker sig om, kan man jo nemt komme til at skrive noget en sen nattetime som man gerne vil ændre lidt på bagefter.

 

Annonce:


(C) Copyright gratis-blog.dk
Opret profil Gratis blog hos deldig.dk del dig